10 λόγοι για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο

Έχεις κολλήσει στη ρουτίνα και βαριέσαι;

Έχεις ξεχάσεις πώς είναι να νιώθεις ενθουσιασμό και άλλα έντονα συναισθήματα;

Θέλεις να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου;

Δοκίμασε κάτι καινούριο σήμερα!

Συνειδητοποιώντας ότι περνάμε τον περισσότερο μας χρόνο κάνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα και ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα, ένα ερώτημα γεννιέται: μήπως χάνουμε στιγμές και ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαμε να ζήσουμε τη ζωή μας με ένα διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον τρόπο; Συχνά ζηλεύουμε αυτούς που μπορούν να ταξιδεύουν συχνά και να ζουν καινούριες περιπέτειες, ξεχνώντας ότι η δοκιμή μιας καινούριας δραστηριότητας μπορεί να προσφέρει ακριβώς την ίδια συγκίνηση που χρειαζόμαστε, κάποιες φορές ίσως και μεγαλύτερη.

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους το να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα είναι η συνταγή για μία πιο διασκεδαστική και γεμάτη ζωή.

Δοκιμάζοντας κάτι καινούριο…

1. Γνωρίζεις καινούργια άτομα

Είναι δεδομένο ότι αυτό που κάνει πραγματικά ευτυχισμένους τους ανθρώπους είναι η ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων. Βάζοντας τον εαυτό σου σε καινούριες καταστάσεις, του δίνεις την ευκαιρία να γνωρίσει καινούρια άτομα, κάποια από τα οποία μπορεί να αποδειχθούν καλοί φίλοι, μέντορες, ακόμα και σύντροφοι.

1. Γνωρίζεις καινούργια άτομα

2. Ανοίγεις τους ορίζοντες σου

Ξεμυτίζοντας από τον ασφαλή μικρόκοσμό μας, μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις και να κατανοήσουμε τον κόσμο με ένα μοναδικό τρόπο. Γνωρίζοντας καινούρια άτομα και ακούγοντας τις ιστορίες τους αντιλαμβανόμαστε το πόσες διαφορετικές μορφές μπορεί να έχει ένας τρόπος ζωής και υιοθετούμε τα στοιχεία που μας εμπνέουν για να βελτιώσουμε τομείς της δικής μας ζωής.

2. Ανοίγεις τους ορίζοντες σου

3. Γίνεσαι εξυπνότερος/ή

Με την έκθεσή μας σε καινούριες εμπειρίες γυμνάζουμε τον εγκέφαλό μας και του δίνουμε την ευκαιρία να αναπτύξει καινούριους τρόπους σκέψης, ενώ γινόμαστε πιο δημιουργικοί στην επίλυση προβλημάτων. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ για το πώς οι καινούριες εμπειρίες μας κάνουν εξυπνότερους.

smart

4. Ανακαλύπτεις το σώμα σου

Μία καινούρια φυσική δραστηριότητα γυμνάζει το σώμα σου με ένα άγνωστο μέχρι τώρα τρόπο. Εξερευνάς την κίνηση και το σώμα σου ξανά, αυξάνεις τις πιθανότητες για καινούριες αισθήσεις και ξεκλειδώνεις τη δύναμή σου.

Ανακαλύπτεις το σώμα σου

5. Ξεπερνάς τους φόβους σου

Κάνοντας κάτι καινούριο, που μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται τρομακτικό, ανακαλύπτεις ότι ο φόβος είναι απλά μια σκέψη που σε κρατά πίσω από το να ζήσεις νέες εμπειρίες στη ζωή. Προχωρώντας πέρα από τους φόβους σου, κατακτάς τη ζωή και τονώνεις το αίσθημα της αυτοπεποίθησής σου.

5. Ξεπερνάς τους φόβους σου

6. Γίνεσαι πιο ενδιαφέρον

Έχοντας κάτι συναρπαστικό να διηγηθείς, έχεις ένα άσο στο μανίκι σου για να σπάσεις τον πάγο στις κοινωνικές συναντήσεις, να κινήσεις το ενδιαφέρον των συναδέλφων ή των φίλων σου και να ανοίξεις το δρόμο για διασκεδαστικές συζητήσεις.

6. Γίνεσαι πιο ενδιαφέρον

7. Ανακαλύπτεις αυτά που σου αρέσουν και αυτά που…δε σου αρέσουν

Πόσες φορές αναρωτήθηκες «αχ, αν έκανα αυτό, αχ αν έκανα το άλλο». Κάνοντάς τα ανακαλύπτεις τελικά αν όντως σου αρέσουν ή όχι, σταματάς να αναρωτιέσαι εκ του ασφαλούς και δίνεις χώρο στη ζωή σου για αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν.

7. Ανακαλύπτεις αυτά που σου αρέσουν και αυτά που…δε σου αρέσουν

8. Διασκεδάζεις

Κάνοντας κάτι καινούριο σου δίνεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μια καινούρια πηγή διασκέδασης, χαράς και άλλων θετικών συναισθημάτων. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να το κυνηγήσεις και να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου.

8. Διασκεδάζεις

9. Βρίσκεις τα κρυμμένα σου ταλέντα

Με την ανακάλυψη κρυμμένων πτυχών του εαυτού σου έρχονται στην επιφάνεια ταλέντα που ίσως είχες θάψει ή και δεν είχες δει ποτέ ξανά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φανερώσει κάτι καινούριο και που μπορεί αυτό να σε οδηγήσει: ίσως στη ζωή που πάντα ονειρευόσουν;

9. Βρίσκεις τα κρυμμένα σου ταλέντα

10. Απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου προσφέρει η ζωή

Κάνοντας το ίδιο πράγμα συνεχώς είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σαν ασπρόμαυρη ταινία. Η ζωή έχει χίλια χρώματα και εκφάνσεις και κάθε καινούρια εμπειρία σου ανοίγει τις αισθήσεις για να μπορείς να απορροφήσεις όση περισσότερη μπορείς από τη μαγεία της. Μην αφήσεις λοιπόν άλλο χρόνο να περάσει στο αν και στο δε μπορώ. Κάνε μία λίστα με όλα αυτά που ήθελες πάντα να δοκιμάσεις και ξεκίνα την περιπέτεια σήμερα! Κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις καινούργιες δραστηριότητες κοντά σου.

10. Απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου προσφέρει η ζωή

Related Posts

Oct 10
10 Θετικά συναισθήματα που προκαλούν οι δραστηριότητες στη φύση

Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο σε φυσικό περιβάλλον μας δίνουν την ευκαιρία να…

Sep 14
Γιατί το να δοκιμάσεις κάτι καινούριο τώρα θα σε κάνει πιο έξυπνο για πάντα

1. Σκέφτομαι άρα αλλάζω Με το να ξεκινάς μια καινούρια δραστηριότητα, το μυαλό σου…

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment