Τεχνολογία και Άσκηση στο Impulse Fitness.

Η ενίσχυση της φυσικής γυμναστικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας στο Impulse Fitness με τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου.

Στην αναζήτησή μας για να βρούμε ενδιαφέροντες χώρους εκγύμνασης, γνωρίσαμε τον ιδρυτή του Impulse Fitness, Παναγιώτη Χατζηγεωργίου. Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό μαζί, συζητώντας για το τι σημαίνει να είσαι γυμναστής, το δικό του ταξίδι και για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τη φυσική μας κατάσταση με το νέο πρόγραμμα EMS από την I-Motion, του οποίου ο Παναγιώτης είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Κύπρο. Συζητήσαμε επίσης τι τον κάνει να ξεχωρίζει, το πολυβραβευμένο παρελθόν του και γιατί όντως αξίζει να επισκεφτείς το γυμναστήριο του.

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου; Πες μας λίγα πράγματα για εσένα.

Είμαι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, 28 ετών, από τον Στρόβολο. Φοίτησα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα είμαι πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Έχω κάνει επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Εκτός αυτού, έχω ασχοληθεί με πολλά άλλα πιο εξειδικευμένα προγράμματα μέσω εγκεκριμένων σεμιναρίων, έτσι ώστε να μπορώ να παρέχω στα μέλη του γυμναστηρίου μου όλα τα απαραίτητα εφόδια και τη βοήθεια που χρειάζονται για να βελτιωθούν στα σωματικά επίπεδα που επιθυμούν.  

  

Μερικά από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχω διδαχθεί είναι: TRX, Group Personal Training, Personal Training, Hypertroph Training Program, Les Mills Instructor of Grit, Cx,LPM, Special courses for teens 8 children, Certification at Pilates Reformer from Pilates coach Cyprus and Functional training.  

Από ποια ηλικία άρχισες να γυμνάζεσαι και ποια η σχέση σου με τη γυμναστική;

Γυμνάζομαι από την ηλικία των πέντε ετών συστηματικά. Εκτός από Τaekwondo, έχω ασχοληθεί με κολύμβηση, πυγμαχία, kickboxing, με το κομμάτι του fitness, κυρίως το Functional Training, και με βάρη με αντίσταση. Στο πανεπιστήμιο πήρα ειδικότητα άρσης βαρών συνδυάζοντας την με καθημερινή προπόνηση σε CrossFit Box.  

 Είμαι εγγεγραμμένος γυμναστής στο μητρώο των γυμναστών του ΚΟΑ, και ο χώρος όπου δουλεύω, το Impulse Fitness, είναι από τα λίγα γυμναστήρια στη Κύπρο με άδεια λειτουργίας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Επίσης έχω βραβευτεί από την κυβέρνηση ως άριστος αθλητής για τρεις συνεχόμενες χρονιές.  

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Μιλώντας για βραβεία, δε μπορεί κάποιος να μπει στο γυμναστήριό σου και να μην προσέξει την πληθώρα από μετάλλια, κύπελλα και διπλώματα. Κάνε μας έτσι μια μικρή περιήγηση στις αθλητικές σου επιβραβεύσεις.

Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για το τι κατάφερα να κάνω μέσω σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και θυσιών, για να φτάσω εκεί που έφτασα. Ήμουν Παγκύπριος πρωταθλητής από το 2003-2010 στο Τaekwondo. Έχω στο ενεργητικό μου 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 3 Πανευρωπαϊκά.  Η καλύτερη μου επίδοση ήταν το 2008 όταν κατέκτησα την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στη Ρώμη. Είμαι κάτοχος 3 Νταν και εγκεκριμένος δάσκαλος Taekwondo από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo WTF.

Δηλαδή εκτός από όλες τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρεις, διδάσκεις και Taekwondo;

Ναι ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να διδάσκω σε παιδιά από ηλικίες 4-10. Όπως ακριβώς είχα εγώ ο ίδιος μεγάλες επιτυχίες σαν αθλητής, θέλω να μεταδώσω αυτή την ενέργεια, πάθος και εμπειρία στους νεαρούς φιλόδοξους, και εύχομαι σύντομα πρωταθλητές, μαθητές μου. Με την τρομερή εξέλιξη που έχουν αυτά τα παιδιά από μέρα σε μέρα με κάνει να θέλω να συνεχίσω να διδάσκω περισσότερο και να τους δίνω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί τους αξίζει.

Το Taekwondo εκτός από την τεχνική τι άλλο μπορεί να σου προσφέρει;

Πρώτα από όλα σου διδάσκει αυτοάμυνα, και παράλληλα σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, γιατί καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται κόπος και αφοσίωση μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο που επιθυμείς.  Δημιουργεί στα παιδιά ενσυνείδηση για το πώς να ζούν στο παρόν.

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Πριν από πόσο καιρό άνοιξε το γυμναστήριο και γιατί διάλεξες αυτή την τοποθεσία;

Το γυμναστήριο λειτούργησε κανονικά πριν περίπου 2 χρόνια. Μπορείτε να μας βρείτε στην Λεωφόρο Στροβόλου, Ζαίμη 1 απέναντι από το Υπουργείο Άμυνας. Διάλεξα τον Στρόβολο γιατί είναι η περιοχή που μεγάλωσα και ήθελα να προσφέρω με το δικό μου τρόπο κάτι στον κόσμο της περιοχής που τόσο συνδέθηκα όλα αυτά τα χρόνια.

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Τι είναι αυτό που σου δίνει περισσότερη χαρά κάνοντας αυτό που κάνεις;

Να βλέπω τον κόσμο να ενθουσιάζεται με τις αλλαγές στο σώμα του, το πόσο καλύτερα νιώθει μετά το μάθημα. Τη σχέση που έχω μαζί με τα μέλη του Impulse Fitness και τα χαμόγελα που γεμίζουν το γυμναστήριό μου. Νιώθω πιο υγιής και χαρούμενος.

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να επιλέξει κάποιος το δικό σου γυμναστήριο και τι διαφορετικό προσφέρεις εσύ σαν Παναγιώτης;

Τα πλεονεκτήματα του γυμναστηρίου μας είναι ότι, εκτός από τις υπηρεσίες του personal training, group training, Pilates reformer και taekwondo lessons, προσφέρουμε και τις εξιδεικευμένες υπηρεσίες του ΕMS Training. Επιλέγοντας κάποια από τα πακέτα των πιο πάνω υπηρεσιών δίνουμε στους πελάτες μας και την αντίστοιχη συνδρομή για το γυμναστήριο ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία χρέωση  με αντιστάσεις και functional training. 

Τι είναι το EMS Training;

Το EMS Training επιφέρει μυϊκή σύσπαση. Με τη χρήση παλμών και συχνοτήτων διεγείρονται τα κινητικά νεύρα, έτσι ώστε τελικά να οδηγούν σε σύσπαση των μυών. Οι συσπάσεις προέρχονται από ένα jacket, το οποίο έχει ειδικά μικρά μαξιλαράκια που καλύπτουν τις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να στοχεύσουμε. Οι εντολές δίνονται από μία συσκευή, μέσω του υπολογιστή που στέλνει χαμηλής έντασης ερεθίσματα (παρόμοια με τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που στέλνει ο εγκέφαλος). Η γυμναστική με το EMS διαρκεί μόνο 20 λεπτά και αντιστοιχεί σε 4 ώρες συμβατικής εκγύμνασης με βάρη. 

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Γιατί είναι πιο αποτελεσματική από μια συμβατική (κανονική) γυμναστική;

Κατά τη διάρκεια εκγύμνασης EMS, το 90%  όλων των μυών (350 μύες) που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόνια ενεργοποιούνται διαδοχικά με κάθε κύκλο συσπάσεων. Επιπλέον, οι συσπάσεις είναι δυνατότερες και πιο έντονες, ενεργοποιώντας τους βαθύτερους μύες.  Αυτός ο τρόπος γυμναστικής είναι 20 φορές πιο αποτελεσματικός.

Είναι ασφαλές;

Είναι απόλυτα ασφαλές. Υπάρχουν επίσης όλα τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας στη σελίδα της ισπανικής εταιρείας I-Motion. Έχουμε ενσωματώσει τη δύναμη της μοντέρνας τεχνολογίας με τη φυσική άσκηση για κάτι δημιουργικό και μοναδικό στο είδος του. 

Σε ποιο κοινό απευθύνεται; Μπορεί ακόμα και κάποιος που δεν είναι ιδιαίτερα της γυμναστικής να έρθει σε ‘σένα;

Το Impulse Fitness απευθύνεται σε όλα τα άτομα και σε όλες τις ηλικίες. Το αν είσαι της γυμναστικής ή όχι δεν έχει σημασία για εμάς, αφού τα προγράμματα και οι υπηρεσίες μας είναι προσαρμοσμένες στον καθένα ξεχωριστά.  Επίσης, ελέγχουμε την πρόοδό του κάθε ατόμου με λιπομετρητή τελευταίας τεχνολογίας της INBODY.  

Impulse Fitness Nicosia Strovolos

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που έχει τα ίδια όνειρα μαζί σου και είναι στο ξεκίνημα του/της;

Να κάνει αυτό που αγαπά, να είναι έτοιμος/η για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει και να μένει προσηλωμένος/η 100% στον στόχο που έχει θέσει.  

Παναγιώτη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου και μπορώ να πω ότι μάθαμε αρκετές νέες πληροφορίες για ‘σένα, το EMS και για το πως η τεχνολογία στον τομέα αυτό μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

IMPULSE FITNESS
Zaimh 1, Strovolos Nicosia, 2049

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +357 97 739 339, +357 22 014 959

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment