Στην αναζήτησή μας για να βρούμε ενδιαφέροντες χώρους εκγύμνασης, γνωρίσαμε τον ιδρυτή του Impulse Fitness, Παναγιώτη Χατζηγεωργίου. Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό μαζί, συζητώντας για το τι σημαίνει να είσαι γυμναστής, το δικό του ταξίδι και για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τη φυσική μας κατάσταση με το νέο πρόγραμμα EMS από την I-Motion, του οποίου ο Παναγιώτης είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Κύπρο. Συζητήσαμε επίσης τι τον κάνει να ξεχωρίζει, το πολυβραβευμένο παρελθόν του και γιατί όντως αξίζει να επισκεφτείς το γυμναστήριο του.
Είμαι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, 28 ετών, από τον Στρόβολο. Φοίτησα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα είμαι πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Έχω κάνει επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Εκτός αυτού, έχω ασχοληθεί με πολλά άλλα πιο εξειδικευμένα προγράμματα μέσω εγκεκριμένων σεμιναρίων, έτσι ώστε να μπορώ να παρέχω στα μέλη του γυμναστηρίου μου όλα τα απαραίτητα εφόδια και τη βοήθεια που χρειάζονται για να βελτιωθούν στα σωματικά επίπεδα που επιθυμούν.
Μερικά από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχω διδαχθεί είναι: TRX, Group Personal Training, Personal Training, Hypertroph Training Program, Les Mills Instructor of Grit, Cx,LPM, Special courses for teens 8 children, Certification at Pilates Reformer from Pilates coach Cyprus and Functional training.
Γυμνάζομαι από την ηλικία των πέντε ετών συστηματικά. Εκτός από Τaekwondo, έχω ασχοληθεί με κολύμβηση, πυγμαχία, kickboxing, με το κομμάτι του fitness, κυρίως το Functional Training, και με βάρη με αντίσταση. Στο πανεπιστήμιο πήρα ειδικότητα άρσης βαρών συνδυάζοντας την με καθημερινή προπόνηση σε CrossFit Box.
Είμαι εγγεγραμμένος γυμναστής στο μητρώο των γυμναστών του ΚΟΑ, και ο χώρος όπου δουλεύω, το Impulse Fitness, είναι από τα λίγα γυμναστήρια στη Κύπρο με άδεια λειτουργίας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Επίσης έχω βραβευτεί από την κυβέρνηση ως άριστος αθλητής για τρεις συνεχόμενες χρονιές.
Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για το τι κατάφερα να κάνω μέσω σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και θυσιών, για να φτάσω εκεί που έφτασα. Ήμουν Παγκύπριος πρωταθλητής από το 2003-2010 στο Τaekwondo. Έχω στο ενεργητικό μου 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 3 Πανευρωπαϊκά. Η καλύτερη μου επίδοση ήταν το 2008 όταν κατέκτησα την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στη Ρώμη. Είμαι κάτοχος 3 Νταν και εγκεκριμένος δάσκαλος Taekwondo από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo WTF.
Ναι ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να διδάσκω σε παιδιά από ηλικίες 4-10. Όπως ακριβώς είχα εγώ ο ίδιος μεγάλες επιτυχίες σαν αθλητής, θέλω να μεταδώσω αυτή την ενέργεια, πάθος και εμπειρία στους νεαρούς φιλόδοξους, και εύχομαι σύντομα πρωταθλητές, μαθητές μου. Με την τρομερή εξέλιξη που έχουν αυτά τα παιδιά από μέρα σε μέρα με κάνει να θέλω να συνεχίσω να διδάσκω περισσότερο και να τους δίνω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί τους αξίζει.
Πρώτα από όλα σου διδάσκει αυτοάμυνα, και παράλληλα σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, γιατί καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται κόπος και αφοσίωση μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο που επιθυμείς. Δημιουργεί στα παιδιά ενσυνείδηση για το πώς να ζούν στο παρόν.
Το γυμναστήριο λειτούργησε κανονικά πριν περίπου 2 χρόνια. Μπορείτε να μας βρείτε στην Λεωφόρο Στροβόλου, Ζαίμη 1 απέναντι από το Υπουργείο Άμυνας. Διάλεξα τον Στρόβολο γιατί είναι η περιοχή που μεγάλωσα και ήθελα να προσφέρω με το δικό μου τρόπο κάτι στον κόσμο της περιοχής που τόσο συνδέθηκα όλα αυτά τα χρόνια.
Να βλέπω τον κόσμο να ενθουσιάζεται με τις αλλαγές στο σώμα του, το πόσο καλύτερα νιώθει μετά το μάθημα. Τη σχέση που έχω μαζί με τα μέλη του Impulse Fitness και τα χαμόγελα που γεμίζουν το γυμναστήριό μου. Νιώθω πιο υγιής και χαρούμενος.
Τα πλεονεκτήματα του γυμναστηρίου μας είναι ότι, εκτός από τις υπηρεσίες του personal training, group training, Pilates reformer και taekwondo lessons, προσφέρουμε και τις εξιδεικευμένες υπηρεσίες του ΕMS Training. Επιλέγοντας κάποια από τα πακέτα των πιο πάνω υπηρεσιών δίνουμε στους πελάτες μας και την αντίστοιχη συνδρομή για το γυμναστήριο ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία χρέωση με αντιστάσεις και functional training.
Το EMS Training επιφέρει μυϊκή σύσπαση. Με τη χρήση παλμών και συχνοτήτων διεγείρονται τα κινητικά νεύρα, έτσι ώστε τελικά να οδηγούν σε σύσπαση των μυών. Οι συσπάσεις προέρχονται από ένα jacket, το οποίο έχει ειδικά μικρά μαξιλαράκια που καλύπτουν τις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να στοχεύσουμε. Οι εντολές δίνονται από μία συσκευή, μέσω του υπολογιστή που στέλνει χαμηλής έντασης ερεθίσματα (παρόμοια με τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που στέλνει ο εγκέφαλος). Η γυμναστική με το EMS διαρκεί μόνο 20 λεπτά και αντιστοιχεί σε 4 ώρες συμβατικής εκγύμνασης με βάρη.
Κατά τη διάρκεια εκγύμνασης EMS, το 90% όλων των μυών (350 μύες) που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόνια ενεργοποιούνται διαδοχικά με κάθε κύκλο συσπάσεων. Επιπλέον, οι συσπάσεις είναι δυνατότερες και πιο έντονες, ενεργοποιώντας τους βαθύτερους μύες. Αυτός ο τρόπος γυμναστικής είναι 20 φορές πιο αποτελεσματικός.
Είναι απόλυτα ασφαλές. Υπάρχουν επίσης όλα τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας στη σελίδα της ισπανικής εταιρείας I-Motion. Έχουμε ενσωματώσει τη δύναμη της μοντέρνας τεχνολογίας με τη φυσική άσκηση για κάτι δημιουργικό και μοναδικό στο είδος του.
Το Impulse Fitness απευθύνεται σε όλα τα άτομα και σε όλες τις ηλικίες. Το αν είσαι της γυμναστικής ή όχι δεν έχει σημασία για εμάς, αφού τα προγράμματα και οι υπηρεσίες μας είναι προσαρμοσμένες στον καθένα ξεχωριστά. Επίσης, ελέγχουμε την πρόοδό του κάθε ατόμου με λιπομετρητή τελευταίας τεχνολογίας της INBODY.
Να κάνει αυτό που αγαπά, να είναι έτοιμος/η για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει και να μένει προσηλωμένος/η 100% στον στόχο που έχει θέσει.
Παναγιώτη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου και μπορώ να πω ότι μάθαμε αρκετές νέες πληροφορίες για ‘σένα, το EMS και για το πως η τεχνολογία στον τομέα αυτό μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος.
Για περισσότερες πληροφορίες:
IMPULSE FITNESS
Zaimh 1, Strovolos Nicosia, 2049
Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +357 97 739 339, +357 22 014 959
You must be logged in to post a comment.